Shape Shape arrow-leftarrow-rightchevron_right chevron_right chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass Group 31 shopping_basket favorite third whatsapp kopie whatsapp

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn dunne doeken die op vele manieren te gebruiken zijn in de babytijd. Ze zijn dun, zacht en gemaakt van katoen of bamboe en verkrijgbaar in diverse afmetingen. Onderaan deze pagina lees je waarom hydrofiele doeken niet in je babyuitzet mogen ontbreken!

Grünspecht Biologisch Hydrofiele Luiers (wit)

plasticvrij
Set hydrofiele doeken met geometrische dieren.

Grünspecht Biologische Hydrofiele Doeken – Geometric Animals

Grünspecht Biologische Hydrofiele Luiers – Leaves

Grünspecht Biologische Hydrofiele Luiers – Sea Animals

XXL hydrofiele doek van Muslinz groene bladeren.

MuslinZ Hydrofiele doek XXL Bamboe & Biologisch Katoen – Green Leaf

plasticvrij
Gorte witte hydrofiel doek met koperkleurige stippen.

MuslinZ Hydrofiele doek XXL Bamboe & Biologisch Katoen – Koper

plasticvrij
Muslinz grote hydrofiel doek laurel leaf

MuslinZ Hydrofiele doek XXL Bamboe & Biologisch Katoen – Laurel Leaf

plasticvrij
Muslinz hydrofiele witte doeken, 6 stuks bamboe en biologisch katoen.

MuslinZ Hydrofiele doeken Bamboe & Biologisch Katoen

plasticvrij
Set van 3 hydrofiele doeken van Muslinz Grey cloud

MuslinZ Hydrofiele doeken Bamboe & Biologisch Katoen – Grey Cloud

plasticvrij
Hdyrofiele doeken 3 stuks sensory zwart wit

MuslinZ Hydrofiele doeken Bamboe & Biologisch Katoen – Sensory

plasticvrij
12 delige set hydrofiele doeken in rainbow kleuren van Muslinz

MuslinZ Hydrofiele doeken Katoen – Rainbow (12 stuks)

Set van 6 hydrofiele doeken in regenboogmotief van MuslinZ

MuslinZ Hydrofiele doeken Katoen – Rainbow (6 stuks)

plasticvrij
-15%

Popolini – Bio Hydrofiele Luiers (XXL) – Starry Sea

op=op plasticvrij
Ecru hydrofiele doeken van Popolini, biologisch katoen.

Popolini – Biologisch Katoenen Hydrofiele Luiers

plasticvrij
-10%

Popolini – Biologisch Katoenen Hydrofiel Luiers – Camping Day

op=op plasticvrij

Wat zijn hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn zachte dunne doeken. Hydrofiel betekent water minnend: de doeken nemen snel water snel op en drogen ook weer snel. Ze zijn dun, zacht, gemaakt van katoen of bamboe en prettig om je baby mee te verzorgen. Hydrofiele doeken worden ook vaak hydrofiele luiers genoemd alhoewel deze tegenwoordig eigenlijk nog maar weinig als luier gebruikt worden.

 

Waar gebruik je hydrofiele doeken voor?

Een van de redenen om hydrofiele doeken aan te schaffen is om ze te gebruiken als handdoek voor je baby. Met de dunne, zachte en absorberende doeken kom je makkelijk in de huidplooitjes van je baby om ze droog te maken. Veel fijner dan een dikke handdoek.

Verder zijn hydrofiele doeken handig als spuugdoek, slab, kruikenzak, bescherming van je aankleedkussenhoes, matras of kinderwagen. Als extra lakentje of om jezelf een beetje privacy te geven bij het borstvoeding geven. De grotere hydrofiele doeken kunnen ook als inbakerdoek gebruikt worden, of als afscherming tegen zon en ongedierte over de kinderwagen (let op doe dat niet als het warm is, de temperatuur in een kinderwagen loopt snel op als je hem afsluit met een doek!) Tijdens je bevalling thuis gebruikt je verloskundige of kraamverzorgster de doeken om je baby na de geboorte mee af te drogen en te bedekken.

 

Wat is het verschil tussen katoen of bamboe?

Zowel katoen als bamboe hebben beiden sterke en minder sterke eigenschappen. Katoenvezel is sterk en daarom gaat katoen langer mee dan bamboe. Bamboe is daarom ook wat kwetsbaarder voor heet wassen en strijken. Maar bamboe is zachter en absorbeert veel meer vocht.

Bamboe groeit duurzamer dan katoen. Het groeit sneller en makkelijker zonder pesticiden en met minder water. Als er textiel gemaakt wordt van bamboe wordt dat voor de duurzaamheid meestal gecombineerd met katoen. Op deze manier gaat het product veel langer mee.

 

Hoeveel hydrofiele doeken heb je nodig?

Je kan nooit teveel hydrofiele doeken hebben wordt wel eens gezegd. Dat is natuurlijk onzin, maar het geeft wel aan dat het altijd handig is om een flinke stapel te hebben. Rondom je bevalling thuis gaan er zo 10 stuks gebruikt worden. Dus een minimum van 10-15 is dan sowieso aan te raden.

 

Hoe moet je de hydrofiele luiers wassen en drogen?

Was hydrofiele doeken altijd voor het eerste gebruik. Zo uit de verpakking kunnen ze nog wat stug aanvoelen. Door ze te wassen worden ze wat zachter en bovendien is dat ook wel hygiënisch. Alle stof van transport en opslag was je zo weg. Veel katoenen hydrofiele doeken kunnen op 60 en sommige zelfs op 95 graden gewassen worden, maar check het waslabel altijd even. Er zijn merken die een lagere temperatuur aangeven. En als de doeken niet te vuil zijn is dat ook aan te bevelen, zo blijven ze langer mooi.

Gebruik liever geen wasverzachter want dan absorberen ze minder. Ook van strijken zullen ze minder gaan absorberen. En door te drogen in een droger heb je kans dat ze extra krimpen. Het beste kan je ze even netjes uithangen aan een waslijn en opvouwen als ze droog zijn.

De waardering van www.purestart.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 173 reviews.