Shape Shape arrow-leftarrow-rightchevron_right chevron_right chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass Group 31 shopping_basket favorite third whatsapp kopie whatsapp

Zwemluiers

Wasbare zwemluiers zijn helemaal hip! En wat wil je ook met deze vrolijke kleurtjes en dessins. Bovendien zijn wasbare zwemluiers een veel duurzamer alternatief dan de reguliere zwemluiers. Er zijn verschillende soorten, maten en dessins.
Wasbare Zwemluier Vimse blauwe walvis

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier Blue Whale

Wasbare zwemluier van Imse Vimse Green Shapes

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier Green Shapes

Groene wasbare zwemluier met hoge taille.

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier Groen (hoge taille)

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier met trekkoord Groen

Lichtblauwe wasbare zwemluier met trekkoord

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier met trekkoord Lichtblauw

Roze zwemluier met trekkoordjes.

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier met trekkoord Roze

Imse Vimse Roze zwemluier met knoopjes

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier Pink Whale

Wasbare roze zwemluier met hoge taille.

Imse & Vimse Wasbare Zwemluier Roze (hoge taille)

Popolini – Wasbare Zwemluier Fruit

Wasbare Zwemluier blauwe schelpjes

Popolini – Wasbare Zwemluier Sea Shells

Wasbare zwemluier van Popolini blauw dieren zoo

Popolini – Wasbare Zwemluier Zoo

Groene wasbare zwemluier Krokodil van Popolini

Popolini Wasbare Zwemluier Krokodil

Popolini rode wasbare zwemluier birdy red

Popolini Wasbare Zwemluier Rood

Popolini wasbare zwemluier waves

Popolini Wasbare Zwemluier Waves

Wat is een zwemluier?

Een zwemluier is een luier die speciaal ontworpen is om mee te zwemmen. Je gebruikt hem in het zwembad, zwemwater buiten maar ook bijvoorbeeld de babyspa. Zwemluiers zijn een uitkomst voor kinderen die nog niet zindelijk zijn. Het idee van een zwemluier is namelijk dat het ontlasting een tijdje opvangt zodat jij de tijd hebt je kindje uit het zwemwater te halen en te verschonen. Er zijn zowel disposable (=wegwerp) zwemluiers op de markt als wasbare zwemluiers.

 

Wat is het verschil tussen een wasbare zwemluier en een gewone zwemluier?

Een wasbare zwemluier is (de naam zegt het al) een zwemluier die veelvuldig uitwasbaar en herbruikbaar is. Dus eigenlijk een zwembroekje voor de kinderen die nog niet zindelijk zijn. Een wasbare luier is heel vaak te gebruiken. Dit in tegenstelling tot een wegwerp zwemluier die je steeds opnieuw moet aanschaffen. Dit scheelt nogal in de hoeveelheid afval en kosten. Dus als je vaker dan een paar keer zwemt met je kindje, dan is een wasbare zwemluier een heel gunstig alternatief voor milieu en je portemonnee.

Bovendien heeft een wegwerp zwemluier net als een gewone wegwerpluier een absorberende kern. Als je kindje het water in gaat zuigt deze zich direct vol water. Je kindje krijgt zo een heel gewicht mee te dragen. Helemaal niet fijn!

 

Houdt een wasbare zwemluier urine en ontlasting vast?

Nee. Urine hou je niet tegen met een zwemluier. Niet met een wasbare maar ook niet met een wegwerp zwemluier. Deze is namelijk vaak al zo verzadigd met zwemwater dat er geen urine meer bij kan. Gelukkig is de desinfectie in een zwembad wel op een plasje van je kleintje berekent. En wat betreft de poep? Die wordt dus in eerste instantie opgevangen. Maar! Als je merkt dat je kleintje gepoept heeft, wacht dan niet te lang met verschonen. Want uiteindelijk lost ontlasting op in het water en gaat alsnog lekken door de luier heen. Wees vooral alert bij losse ontlasting, dat lekt natuurlijk sneller dan harde ontlasting.

 

Hoe verschoon je je kindje?

De luier houdt ontlasting tegen, als het tijd is om je kindje te verschonen leeg je de luier boven het toilet. Spoel de luier daarna goed uit onder water en bewaar hem in een wetbag of zak. Daarna trek je je baby een schone zwemluier aan. Het is daarom handig om 2 zwemluiers te hebben.

 

Hoe moet ik een zwembare luier uitwassen?

Na gebruik spoel je een zwemluier goed uit onder water zodat zout, chloor er goed uit zijn. Daarna kan de zwemluier in de wasmachine op lage temperatuur. Kijk op het was etiket voor adviezen. Doe de zwemluier niet in de droger.

 

Hoe kies ik de juiste maat?

De zwemluiers hebben een maataanduiding met een gewicht. Maar dit is een indicatie. Want een gewicht zegt natuurlijk niet alles over de omvang van een buikje en beentjes. Het belangrijkste is dat de zwemluier goed aansluit. Om het buikje, maar vooral om de benen en liezen, want dat is de plek waar ontlasting het meest langs zal gaan lekken. Een zwemluier moet je dus niet te los en ‘op de groei kopen’.

 

Welke verschillen zijn er qua zwemluier?

Je kijkt natuurlijk sowieso naar het uiterlijk, zoveel leuke hippe dessins en kleuren zwemluiers! Genoeg te kiezen voor zowel jongens als meisjes. Daarnaast zijn er verschillende modellen. De hoge broekjes van Imse Vimse sluiten mooi hoog om het buikje en zijn fijn voor de allerkleinsten. Daarnaast zijn er broekjes met en zonder knoopjes. De zwemluiers van Popolini hebben een knoopsluitingen links en rechts. Je kan deze zwemluiers van Popolini sluiten en dan aantrekken als een broekje maar je kan hem dus ook als een luier omdoen en verschonen.  Soms ook wel net zo praktisch. De knopen zijn aan beide kanten in 3 maten aan te passen. Deze zwemluiers hebben ook een los gaasnetje in de luier die de ontlasting opvangt en tegenhoudt.

Imse Vimse heeft zowel zwemluiers met knoopsluiting aan één zijde, als ‘optrek’ broekjes zonder sluiting. Deze broekjes hebben koordjes die je passend kan aantrekken zodat ze mooi aansluiten rondom buik en beentjes.

 

Waar zijn zwemluiers van gemaakt?

Wasbare zwemluiers zijn gemaakt van polyester, soms gemixt met elasthan. De luiers van Imse Vimse hebben een buitenlaag van waterafstotend PUL.

 

En welke zwemluier kies ik nu het best?

Tja, dat is natuurlijk heel persoonlijk. Kijk wat je praktisch vindt. Wel of geen knoopsluiting. Wel of geen optrekbroekje. En niet onbelangrijk (het oog wil ook wat): welk dessin vind je leuk? Er is genoeg te kiezen!

 

De waardering van www.purestart.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 147 reviews.