Shape Shape arrow-leftarrow-rightchevron_right chevron_right chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closeGroup plussearch-glass Group 31 shopping_basket favorite third whatsapp kopie whatsapp

Darmkrampjes

Darmkrampjes bij je baby is een veel voorkomende en een beruchte kwaal. Soms al in de eerste dagen van het leven van je kleintje. Darmkrampen hebben een piek rond 6-8 weken en nemen na 3 maanden vaak weer af. Lees hieronder hoe je de pijn bij je baby verlicht.

Grünspecht Barnsteen Baby Armband (cognac)

Grünspecht Barnsteen Baby Armband (multicolor)

Grünspecht Barnsteen Baby Ketting (cognac)

Grünspecht Barnsteen Baby Ketting (multicolor chips)

Barnsteen ketting voor je baby van Grünspecht

Grünspecht Barnsteen Baby Ketting (multicolor ovaal)

Barnsteen ketting voor je baby van Grünspecht

Grünspecht Barnsteen Baby Ketting (multicolor rond)

Grünspecht Biologische Borst- en Buikwikkel

Grünspecht Biologische Pittenzak Druivenpitten (12 x 12 cm)

Laveen probiotica druppels voor je baby.

Laveen Probiotica Druppels

vegan

Weleda Baby Buikjesolie

vegan

With a touch of Rose – Draagdoek grijs

With a touch of Rose – Draagdoek zwart

Zerah biologische babymassageolie Perfectly pure

Zerah Biologische Baby Massageolie – Perfectly Pure

vegan
Niets zo vervelend als een baby met pijn. Wat te doen tegen pijn door darmkrampjes?

Het belangrijkste: neem je baby bij je om te troosten. Laat hem niet alleen in z’n bedje huilen. Door het hormoon oxytocine ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd ervaart een baby minder pijn. Het is dus fijn dat je je baby lekker bij je neemt. Draag hem of haar bijvoorbeeld in een draagdoek tegen je aan. Laat hem zuigen op speen of je (schone!) vinger. Dit biedt troost.

Geef wat tegendruk tegen het buikje, masseer (met olie) het buikje in ronde bewegingen. Masseer in met de wijzers van de klok mee. Of geef ritmische bewegingen door zachtjes met de beentjes fietsbewegingen te maken, of door te wandelen met je baby op je arm of in een draagzak. Leg je baby bijvoorbeeld op je onderarm met zijn buik op je arm en het hoofdje richting je elleboog.

Soms werkt een kamille badje rustgevend voor je baby. Zet een pot kamille thee en voeg dit toe aan het badwater.

Geef warmte aan het buikje: doe je baby in een warm badje of leg een pittenzakje tegen de buik of gebruik een buikwikkel zoals die van Grünspecht.

Ondersteun de darmen van je kindje door het geven van probiotica druppels. In diverse studies is gebleken dat gebruik van probiotica effectief is bij baby’s met darmkrampjes.

Bij borstvoeding: let op wat je eet. Ga niet opeens heel anders eten nu je borstvoeding geeft. Er zijn stoffen in je voedsel die een reactie kunnen geven aan je baby vooral als je die voor het eerst eet tijdens je borstvoedingsperiode. Voorbeelden hiervan zijn koolsoorten, citrusvruchten, specerijen, uien, knoflook en koffie bijvoorbeeld.

Aan Barnsteen oftewel Amber wordt al sinds de oudheid geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Barnsteen is een gefossiliseerd hars uit eeuwenoude bomen die o.a. een pijnstillende werking zouden kunnen hebben bij darmkrampjes in de eerste weken én het doorkomen van tanden. Dit komt door het ‘barnsteenzuur’, dat vrijkomt door de warmte van de huid. Je kunt je baby een barnsteen ketting of armbandje laten dragen.

 

De waardering van www.purestart.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 138 reviews.