Wat is een Duurzaam of Natuurlijk Kraampakket?

Wat is een Duurzaam of Natuurlijk Kraampakket?

De duurzame variant van het kraampakket (ook vaak natuurlijk kraampakket genoemd) is een kraampakket die nét even anders is dan een regulier kraampakket. In een duurzaam kraampakket vind je artikelen die minder kunstmatige bestanddelen hebben en/of die milieubewuster en duurzamer zijn geproduceerd. Minder belastend voor het milieu en vaak ook veel prettiger voor jou en je baby!

Wanneer je in verwachting bent komt er een moment dat je een kraampakket aan moet schaffen. Soms ontvang je die van je zorgverzekeraar (als je aanvullend verzekerd bent). Maar vaak is het de bedoeling dat je zelf een kraampakket koopt. Een kraampakket is een pakket met artikelen die je rondom je bevalling en kraamtijd nodig hebt. Denk hierbij aan inlegverband, kraamverband, matrasbeschermers, steriele kompressen en dergelijke. Maar niet alleen jijzelf, ook je verloskundige en je kraamverzorgster maken gebruik van de producten bij de bevalling en in de kraamtijd.Duurzaam en natuurlijk Kraampakket

Inhoud van een Natuurlijk Kraampakket

Neem nou bijvoorbeeld kraamverband. Wist je dat een groot bestanddeel van veel regulier kraamverband en maandverband plastic is? Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, maar minstens zo belangrijk: het kan ook enorme reacties en irritatie geven aan de gevoelige huid rondom je vagina. Nogal belangrijk! Vooral ook omdat het bloedverlies van je bevalling wel 6 weken lang aan kan houden (in meer of mindere mate). Hoe fijn is het dan dat je al die 6 weken lang geen plastic hoeft te dragen. Pure Start heeft zowel plasticvrije kraamverband, maandverband als inlegkruisjes in het assortiment.

De duurzame en natuurlijke kraampakketten in onze webwinkel bevatten maandverband en kraamverband van onder andere Natracare. De producten van Natracare zijn plasticvrij, vegan, proefdiervrij en er is gebruik gemaakt van biologisch katoen. Bovendien zijn de verpakkingen van de producten gemaakt van karton of plantaardig zetmeel. Lief voor jou, lief voor de planeet.

Verder natuurlijk onmisbaar in een kraampakket: onderleggers voor tijdens de bevalling en in je kraamtijd. In de Duurzame Kraampakketten die Pure Start verkoopt zitten ecologische onderleggers zonder chemische vulling; ze zijn absorberend met 100% natuurlijke, ecologische vulling.

Overige producten in ons Duurzame & Natuurlijke kraampakketten zijn: